Dve mestské organizácie budú pracovať pod novým vedením

24.11.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 24. novembra (TASR) - Dve organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vranov nad Topľou budú fungovať pod novým vedením. Rozhodli o tom dnes podvečer poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorí schválili na základe návrhu primátora Jána Ragana obsadenie postov riaditeľa vranovského Zariadenia pre seniorov, ako aj náčelníka Mestskej polície.
Bývalý riaditeľ Zariadenia pre seniorov Jozef Bíž požiadal o uvoľnenie zo svojej funkcie k 1. júlu 2011. V tejto súvislosti prebehlo na túto vedúcu pozíciu výberové konanie, do ktorého sa prihlásili dvaja záujemcovia.
Výberové konanie vyhodnotila 16. novembra komisia zostavená z pracovníkov magistrátu a mestských poslancov. Primátor mesta následne na základe ich odporúčania navrhol na pozíciu nového riaditeľa Zariadenia pre seniorov pedagóga Jána Kuba, ktorý zastával v minulosti vedúcu funkciu na poste riaditeľa vranovského gymnázia. Poslanecký zbor Raganov návrh nakoniec schválil.
MsZ zároveň schválilo, že od 1. januára 2012 povedie Mestskú políciu Jozef Uhlík, ktorý doteraz pracoval v súkromnej sfére. Bývalý náčelník Jozef Baran požiadal o uvoľnenie z funkcie po 12 rokoch k 30. septembru 2011. Výberové konanie na nového náčelníka vyhodnotila komisia ako v prvom prípade 16. novembra. O tento post sa uchádzal v uplynulých týždňoch Uhlík ako jediný záujemca.
 

Vyberte región